Tuesday, 8 July 2014

Ramadhan...Iftar!

Assalamualaikum...memang memeningkan kepala kalau fikir and ponder tentang apa la nak masak untuk iftar atau sahur. Sometimes, bila berkejaran balik dari office tu, lebih senang and focus kalau dah ada menu. azween just nak share some combination of menu yang teringat and terliur and tersenang nak buat. As always, my version of masak is just campak-campak je! Make it simple bebeh! 

Ayam masak padprik...yang penting daun limau purut and serai! 

Masak lomak telur...lagi sodap kalau ada belimbing buluh...tomato pun okey jugak

Sup ayam dengan ubi kentang dan carrot! Kalau ada macaroni...perggghhh...lagi terangkat!

Kangkung goreng cili...terbaik jika dihidang semasa panas...alahai

During Ramadhan, and on working days, my masak-thon is maximum 1 hour. Lets home-cooked everyone (where possible) Some health tips: cook with bamboo salt, less oil and add tons and tons of love!

Selamat berbuka
azween


No comments:

Post a Comment